Tajana Stanić

terapijsko savjetovanje

''Promjena dolazi kada osoba postane ono što je, a ne kada nastoji postati ono što nije'' (Beisser)


Ako primjećujete:

  • da se teže nosite sa svakodnevicom

Život je vrt ruža. Divan i mirisan, ali ponekad i trnovit. Oboje su njegove čari. No jedno je sigurno, zahtijeva stalnu njegu i brigu kako bi takav i ostao. Ako osjećamo da ponekad ne možemo sami brinuti za taj naš ''vrt'', i to je u redu. Isto tako je u redu potražiti podršku.

  • da se teže koncentrirate

Nekada imamo osjećaj da smo prazni ako se ne ispunimo znanjem, informacijama, edukacijama... Ali što ako osjetimo ili se zapitamo zašto nam to ne ide, što nam se događa. Odgovor na ta pitanja je ponekad dobro potražiti na terapiji i u terapijskom procesu.

  • da imate problema sa spavanjem

Ako su uklonjene sve medicinske sumnje, a vas i dalje muči nesanica ili noćne more, možda je istraživanje nesvjesnog idući korak.

  • da imate česte promjene raspoloženja (depresivnost, anksioznost...)

Kaže se da je život vrtuljak ili ''rollercoaster'' i bitno je osjećati da vladamo situacijom i kad smo 'gore' i kad smo 'dolje'.

  • da ste preplavljeni obavezama

Kako organizirate svoje vrijeme? Smatram da samo pisanje i bilježenje obaveza tj. 'to do' lista nije dovoljna. Potrebno je i malo samo-njege tj. nečeg što ne moramo, ali želimo napraviti za sebe u svom rasporedu. Kako punite vlastite baterije?

  • da imate probleme u odnosima s partnerom/roditeljem/djetetom/prijateljima

Transakcijska analiza se, kako joj i ime kaže, bavi transakcijama tj. odnosima među ljudima. Kroz terapiju i terapijski odnos moguće je istražiti načine na koje ulazimo u interakcije/odnose s drugim ljudima. Započinjemo li ''igru'', ili ulazimo iz pozicije žrtve, spasitelja ili možda progonitelja te kako nas druga strana onda doživljava.

  • da se osjećate usamljeno ili otuđeno

U doba pandemije posebno naglašen osjećaj. Stoga ga je jako važno podijeliti s nekim tko će vas poslušati i čuti te vam biti podrška u osnaživanju vlastitih načina za nošenje s trenutnom situacijom.

Prošli ste kroz traumatičan događaj ili jednostavno osjećate da trebate razgovor i podršku?

Pozivam vas na istraživanje o vašim ranim odlukama, zabranama, dozvolama, driverima, strukturiranju vremena, životnom scenariju kroz metode i tehnike transakcijske analize. Nudim iskreno slušanje i želju da vam kroz razgovor budem oslonac u stresnim i izazovnim situacijama koje život servira, sigurno okruženje za dijeljenje najosjetljivijih emocija, misli i trenutaka i zajednički rad na oslobađanju vaših snaga i potencijala.

Termin možete dogovoriti:

Savjetovanje je moguće u uredu (Drage Gervaisa 26, Zagreb) ili online.